Stages en vacatures

WERKEN IN LIGO GENT-MEETJESLAND-LEIELAND

Ben je geïnteresseerd in een job bij Ligo, hou dan deze pagina en/of de VDAB-site in de gaten.  
Wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in op onze mailinglist. Je ontvangt een mail als er een vacature voor educatieve medewerkers is.

STAGEAANVRAGEN

We krijgen elk jaar heel veel stage-aanvragen. We nemen die in principe allemaal in overweging maar om praktische redenen is het onmogelijk op alle vragen in te gaan. Wil je kans maken om bij ons stage te lopen, hou dan rekening met het volgende:

  • Neem vooraf een kijkje in ons cursusaanbod zodat je op de hoogte bent van de opleidingen die wij organiseren.
  • Vraag je stage tijdig aan (bij voorkeur in het semester voorafgaand aan het semester waarin de stage valt).
  • Je kunt geen stage-aanvraag doen specifiek voor onze vestigingsplaats Gent. We gaan alleen op aanvragen in als je ook bereid bent (een deel van) je stage te doen in Eeklo of Deinze.

Stuur een gedetailleerde en gemotiveerde aanvraag aan christof.vandeneynde [at] ligo-gml.be (subject: aanvraag%20stage) (Christof Vanden Eynde) met vermelding van:

  • de opleiding waarbinnen de stage past
  • de exacte periode en duur van de stage
  • het aantal uren stage (opgesplitst volgens de verschillende activiteiten)
  • je voorkeur voor een bepaald leergebied of opleiding

In verband met het aantal uren stage nog dit: we krijgen heel veel stage-aanvragen voor NT2. We willen tegelijk zoveel mogelijk studenten de kans geven onze werking te leren kennen. Daarom staan we voor NT2 enkel stages van 9u (= 3 lessen) en uitzonderlijk van 12u (=4 lessen) toe (exclusief observatielessen).

Als je aanvraag in aanmerking komt, nemen we via mail of telefoon contact met je op. Pas daarna valt de definitieve beslissing.


WAT NIET MOGELIJK IS

Hou ook nog rekening met het volgende: we krijgen vaak stage-aanvragen waarbij ons gevraagd wordt om over een korte periode (1 tot 3 weken) tot 12 uur les per week te geven. Dit is niet voor alle leergebieden mogelijk: bepaalde modules duren slechts 40 uur en/of worden aangeboden aan een ritme van slechts 3 uur per week. Dat is het geval voor de modules in de leergebieden Maatschappelijke oriëntatie en Opstap talen (Frans - Engels). Stage doen in die leergebieden veronderstelt dus een grotere spreiding van de stage of kan enkel bij een beperkte aantal uur stage.

We krijgen regelmatig ook vragen om een les bij te wonen voor een pure observatieopdracht, d.w.z. zonder dat er een actieve stageopdracht aan verbonden is. Daarop kunnen we niet ingaan. Er zijn al veel bezoeken aan en observaties in de groepen (nieuwe lesgevers en stagiairs, inspectie of verificatie, …). Bijkomende observaties zijn te belastend voor het groepsproces.

WERKINGSGEBIED

werkingsgebied 2019

Delen: