Naar inhoud. Begin van de inhoud.

Ligo leest meer dan 800 kilometer voor de Warmste Week 

Leeskilometers Warmste Week

Ligo leest meer dan 800 kilometer voor de Warmste Week 

Deze week lezen de cursisten van Ligo, Centrum voor Basiseducatie meer dan 800 kilometer voor de Warmste Week. Het thema van de Warmste Week, opgroeien zonder zorgen, ligt Ligo nauw aan het hart. Onze cursisten zijn laaggeletterd en groeiden vaak niet zorgeloos op. Velen van hen komen nu naar Ligo om hun basisvaardigheden te versterken, zodat ze hun kinderen beter kunnen ondersteunen en daardoor meer kansen kunnen bieden. Daarnaast vinden ook veel kwetsbare jongvolwassenen de weg naar Ligo.
Leeskilometers Warmste Week

Sponsoring van leeskilometers

 

Sympathisanten sponsorden massaal leeskilometers via shop.stamhoofd.be/ligo.
Per €1 die werd opgehaald, engageerden de cursisten zich om 100 meter, ofwel 10 minuten te lezen. 


De geldinzamelactie werd uitgerold naar alle 13 Ligo-centra in Vlaanderen en Brussel. Het doel was om minimaal 421 kilometer te lezen. Dit is de afstand van Ligo in Genk, het meest oostelijke centrum in ons land, tot Ligo in Brugge, vlakbij ‘t Zand – waar De Warmste Week dit jaar plaatsvindt.

Voor veel van onze cursisten is lezen niet gemakkelijk. Toch zijn ze enorm gemotiveerd. Ze beseffen dat goed kunnen lezen essentieel is om in onze maatschappij te kunnen opgroeien, en als volwassenen te kunnen functioneren, zonder zorgen.

 

 

Leeskilometers Warmste Week

Dinsdag = Ligo-dag

 

Dinsdag komen meer dan 500 Ligo-cursisten van over heel Vlaanderen en Brussel naar Brugge om de cheque af te geven. We kunnen nu reeds vertellen dat we meer dan €8000 hebben opgehaald. Het precieze resultaat hoor je dinsdag rond 15u20 live op het podium van de Warmste Week, op de radio of op www.facebook.com/ligobow. Sponsoren kan nog steeds via shop.stamhoofd.be/ligo.

 

BENO is 1 van de goede doelen van de Warmste Week

Onze jongerenwerking BENO is 1 van de geselecteerde goede doelen van de Warmste Week. BENO is een voltijds jaartraject voor jongeren die na OKAN nog niet klaar zijn voor werk of een beroepsopleiding. Anderstalige jonge nieuwkomers krijgen hierin de kans om zich te oriënteren op vlak van toekomstig werk en een zinvolle vrijetijdsbesteding. In dit initiatief gaan we samen met hen op zoek naar de mogelijkheden op vlak van cultuur, sport en creativiteit. We stimuleren hun zelfredzaamheid. Er zijn BENO-groepen in Oostende, Brugge en Ieper.