Naar inhoud. Begin van de inhoud.

Pallieder wint de cultuurprijs van de Stad Lier

Pallieder wint de cultuurprijs van de Stad Lier

Naar jaarlijkse gewoonte werden vorige week de cultuurprijzen uitgereikt op het Stadhuis van Lier. Ligo regio Mechelen is dit jaar de trotse winnaar met het sociaal-artistieke project ‘Pallieder Begint’. De cursisten en lesgevers van Pallieder namen met trots hun prijs in ontvangst.

Pallieder-prijsuitreiking
van Lier in Beeld

Afgelopen donderdag nodigde de Stad Lier de winnaar van de cultuurprijs uit op het stadhuis. Ligo Regio Mechelen, Centra voor basiseducatie, werd door een vakjury en een heleboel online-stemmers uitgeroepen tot laureaat voor hun sociaal-artistieke project ‘Pallieder begint’. Een mooie beloning voor Ligo, dat functioneel onderwijs aanbiedt aan laaggeletterde volwassenen, want het was voor de lesgevers pas de eerste keer dat ze met hun cursisten op deze manier aan de slag gingen.

Pallieder is een open leeraanbod waarbij cursisten ongeacht hun taalachtergrond aan kunnen deelnemen. Samen met hun lesgevers en artistiek begeleiders werken ze enkele maanden aan een muzikaal toneelstuk. Tijdens de repetities nemen cursisten deel aan expressieworkshops waarbij thema’s als interculturaliteit en laaggeletterdheid centraal staan. Dit met als doel onderlinge verbinding en integratie te bevorderen. Het leertraject wordt afgesloten met een voorstelling waarbij cursisten, lesgevers en begeleiders samen op het podium staan.

Het winnen van de cultuurprijs is voor Ligo een herbevestiging waarom het ook dit jaar een vervolg gaf aan Pallieder. Op woensdagavond 5 juni en zaterdagnamiddag 8 juni staat een groep nieuwe Ligo cursisten op de planken in CC Vredenberg. Voor meer info en tickets volg je best onze Facebookpagina.