Naar inhoud. Begin van de inhoud.

Rotary schenkt leesarena aan Ligo Tongeren

Rotary schenkt leesarena aan Ligo Tongeren

Rotary schenkt leesarena aan Ligo Tongeren

Dankzij de steun van Rotary Tongeren werd de pauzeruimte bij Ligo Limburg Zuid in Tongeren voorzien van een heuse leesarena die inspeelt op laagdrempelige taalstimulering bij onze cursisten. Een project dat we zonder hulp niet hadden kunnen realiseren.

Elk jaar selecteert de Rotary Club van Tongeren enkele projecten om te ondersteunen via hun commissie dienst. Voor de editie van 2024 waren ze nog op zoek naar een project of doel dat zich toespitst op armoede. Zo kwamen ze bij Ligo terecht. Onze directeur Marissa Martens heeft, dankzij haar enthousiasme en overgave, de club kunnen overtuigen om dit project te steunen.

Sinds begin dit jaar hebben we een nieuwe locatie in Tongeren. Daarom hadden we het idee om in de pauzeruimte voor de cursisten een uitnodigende leesarena met bibliotheek te verwezenlijken. Deze leuke en vooral zeer laagdrempelige zit- en leesruimte is uitgerust met toegankelijke boeken en tijdschriften, specifiek voor onze doelgroep.

Dit waardevolle project zou niet mogelijk zijn geweest zonder de genereuze bijdrage van Rotary Tongeren. Onze directeur Marissa Martens is dan ook erg blij met dit initiatief: “Deze leesarena vertegenwoordigt veel meer dan slechts hout en meubels voor ons. Het is een tastbaar bewijs van erkenning en interesse van Rotary Club Tongeren. We zijn hen ontzettend dankbaar voor hun steun en betrokkenheid!”

Volgens de slagzin People of action steekt de Rotary ook zelf de handen uit de mouwen. Op die manier hebben ze actief hun steentje bijgedragen aan de opbouw van onze leesarena. Samen bouwen we aan een inclusieve leeromgeving waarin iedereen de kans krijgt om te groeien en te leren.

Lees ook zeker het artikel van Het Belang Van Limburg en van Tongeren Vandaag!

Rotary Tongeren steekt de handen uit de mouwen
Rotary Tongeren steekt de handen uit de mouwen.
Onze directeur Marissa Martens is dan ook erg blij met dit initiatief: “Deze leesarena vertegenwoordigt veel meer dan slechts hout en meubels voor ons. Het is een tastbaar bewijs van erkenning en interesse van Rotary Club Tongeren. We zijn hen ontzettend dankbaar voor hun steun en betrokkenheid!”
Onze inspirerende leesarena is speciaal ontworpen om laagdrempelige taalstimulering te bevorderen onder onze cursisten.