Samenwerken met Ligo

Ligo heeft een uitgebreid netwerk aan partners. We werken samen met steden en gemeenten, OCMW, VDAB, Huizen van het kind, Huis van het Nederlands, Agentschap Integratie & Inburgering, thuiszorgdiensten, gevangenis, PWA-kantoren, centra voor volwassenonderwijs, privé-bedrijven, ... Er zijn verschillende manieren om met ons samen te werken.

  • Doorverwijzen naar open aanbod

De stap naar volwassenenonderwijs is vaak een grote stap. Wanneer mensen een 'zetje' krijgen van iemand die ze kennen en vertrouwen, gaat dat vaak vlotter. Organisaties kunnen hun cliënten of medewerkers doorverwijzen naar het open aanbod in één van de 13 Ligo-centra. Ontdek het aanbod van de centra hier centra

  • Aanbod op maat

Ligo organiseert ook cursussen op vraag van of in samenwerking met organisaties en bedrijven. Samen met de partnerorganisatie stellen we een programma samen. We passen de inhoud aan volgens de behoefte van de partner en de beoogde deelnemers. Zo spelen we actief in op de leerbehoeften van specifieke doelgroepen. 

Enkele voorbeelden van cursusinhouden: sollicitatietraining, basisvaardigheden op de werkvloer, communicatieve vaardigheden, budgetbeheer. Lees hier de ervaringen van deelnemers, organisatoren lesgevers in verschillende maatwerk projecten.

Voor meer info: neem contact op met het centrum in je buurt
 

Delen: