Naar inhoud. Begin van de inhoud.
Dit deel van de site is voor professionals.

De Brug verbindt

De Brug is een samenwerkingsproject tussen Ligo Kempen en ISOM (Intergemeentelijke samenwerking OCMW’s Midden-Kempen). De doelstelling van het project is mensen uit hun sociaal isolement halen en hen helpen om sterkere burgers te worden.

Pieter en Lies, leraren bij Ligo, vertellen: Cursisten geven zelf aan waaraan ze willen werken. Een factuur betalen, leren fietsen, gezond koken, Nederlands praten, een treinabonnement aanvragen, … Wij zien als leraar ook kansen om te werken aan budgetbeheer, opvoedingsvragen, betere communicatie, … En we verweven in ons aanbod vragen van de maatschappelijk werker en de trajectbegeleider. Dat gaat meestal over afspraken maken, dagbesteding, mobiliteit, … Door die leervragen te verbinden, kunnen we cursisten versterken op allerlei domeinen. Zo kunnen ze ook verder doorstromen, naar vrijwilligerswerk bijvoorbeeld.

“De communicatie met cliënten verloopt vlotter. Dankzij de leraars kunnen we de progressie van een cliënt beter opvolgen.” een trajectbegeleider

En wat zeggen cursisten over De Brug?

  • “Nu durf ik meer Nederlands te praten en ik vind het fijn om zo meer contact te maken met andere mensen.”
  • “Ik leerde om op te zoeken waar en wanneer ik een bus kan nemen. Zo geraak ik op veel meer plaatsen.”
  • “Ik durf nu veel meer te vragen aan de werkers op het OCMW en zo kunnen zij me veel beter helpen.”

 

Wil je ook een samenwerking op maat van jouw organisatie?

Dat kan! Neem contact op en we bespreken samen de mogelijkheden.